Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2013.

Sukellus

Luc Bessonin Suuri sininen -elokuvassa on kaksi hahmoa, jotka harrastavat syvyyssukeltamista ilman happilaitteita. Toinen heistä sukeltaa, koska rakastaa merta, toinen, koska haluaa olla kaveriaan parempi ja valloittaa meren itselleen. Jälkimmäisen ilo löytyy siitä, että voi olla hetken parempi kuin toinen. Jos hän häviää, hän pettyy. Ilo on siksi vain hetkellistä. Merta rakastava saa ilonsa sukeltamisesta itsestään, riippumatta siitä, mikä menestys on. Toivoisin osaavani suhtautua asioihin niin kuin hän, iloiten kaikesta siitä mitä saan tehdä. Sellainen ilo on kestävää iloa.

Paha

Mies tuli munkin luo. "Haluan kysyä sinulta jotain. Jos Jumala kerta on hyvä, niin miksi hän sallii kaiken pahan maailmassa?" Munkki katsoi miestä. "Minäkin haluan kysyä sinulta jotain. Mitä olet tehnyt vähentääksesi pahaa ympärilläsi?"

Vesi

Iästä, sukupuolesta ja kehon koosta riippuen 55-78% ihmisestä on vettä. Kaikki maailman vesi kiertää, ja niin se vesi mikä on läsnä meissä on ollut joskus läsnä dinosauruksissakin. Olenko minä siis pisara vai aalto vai osa merta?