Siirry pääsisältöön

Kysymysmerkki

Vuosia sitten, kun aloitin tätä blogia, yritin keksiä sille nimen. Poimin nimeksi "elävä pyhimys", joka sekä vinoilua itselleen hienoja titteleitä hamuaville että ehkä myös sarkastinen kommentti siihen, kuinka kaukana itse pyhimyksen tiestä olin/olen.

Sittemmin liitin otsikkoon kysymysmerkin.

Kysymysmerkin tehtävänä on laittaa minut yhä uudestaan kysymään sitä, olenko todella elävä pyhimys? Elävä pyhimys Kristuksen seuraajan merkityksessä. Sellaisena, kysymysmerkin kanssa otsikko pyrkii kannustamaan aina etsimään elämässä sitä, mikä auttaa paremmin eteenpäin kristittynä, ihmisenä, ystävänä jne.

Kun pyhimyskertomuksia lukee, käy nopeasti ilmi, että pyhimykset eivät olleet synnittömiä taivaallisia olentoja vaan erehtyväisiä ja vaillinaisia ihmisiä. Pyhimyksiä - uskon esikuvia - heistä tekee se, että heillä on halu parempaan. Sitä pyrkimystä parempaan toivon itsekin seuraavani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käärmeitä ja Tikapuita

On vanha lautapeli nimeltä Käärmeitä ja Tikapuita. Pelin juuret ulottuvat Intiaan 1500-luvulle, vaikka se onkin meille tunnetussa muodossa kiertänyt Brittein saarten kautta. Pelilauta on suht' helppo tehdä itse, ja siksi sellaisen tuohon piirtelin.

Pelin ajatuksena on edetä noppien osoittaman lukumäärän verran ruudukko läpi aloittaen ensimmäiseksi merkitystä ruudusta alalaidassa. Mikäli pelaaja tulee ruutuun, jossa on tikkaiden alapää, saa hän kiivetä tikkaat siihen ruutuun jossa tikkaiden huippu on, ilman ylimääräisiä nopan heittoja. Ruutuun, jossa on käärmeen pää joutuessaan pelaaja sen sijaan liukuu käärmeen selkää pitkin siihen ruutuun, jossa käärmeen häntäpää on.

Peli on minusta hieno metafora elämän prosesseista. Välillä tulee yllättäviä takapakkeja, ja hetken päästä vastassa saattaa olla harppauksia eteenpäin. Se kaikki kuuluu asiaan.

Yhdessä

Kuljin kaupungilla ihmisen perässä, joka spontaanisti kumartui poimimaan jonkun toisen heittämän roskan maasta ja laittamaan sen roskikseen.
Joidenkin ajatus yhteisestä on, että muut hoitaa. Joidenkin toisten se, että yhdessä hoidetaan.

Eksynyt

Päivitin oppilaitospapin julisteita oppilaitosteni ilmoitustauluille, sillä vanhan julisteen kuva oli vuodelta 2011 peräisin. Piti saada julisteita näkyville joissa partakin olisi mukana.


Kiersin käytäviä ja tapasin siinä samalla ihmisiä. Se oli kierrokseni todellinen anti. Sitten eräässä toimipisteessä eksyin - saman katon alla oli kahden eri oppilaitokseni toimipisteet, ja jostain portaikosta pääsin paikkoihin mihin toisista ei päässyt.


Mitä eksymisestä seurasi? Löysin sopen, jonka olin ilmeisesti löytänyt viimeksi noin kymmenen vuotta sitten - ainakin ilmoitustaululla oli oma julisteeni vuodelta 2008.


Oli aikakin päivittää se. Ja eksyä. Muutoin olisi taas jäänyt jotain löytämättä.