Siirry pääsisältöön

On kesä

On kesä. Ei pelkästään säiden puolesta. Kesä on sitä, että voi syödä aamiaiset ja muut päivän ruuat pihalla jos niin haluaa. Kotiin tulee pihan myötä yksi huone lisää. Ja syntyy myös uusia aktiviteetteja kun pihaa saa hoitaa. Ja mökkiä. Aktiviteetteja, jotka nekin kutsuvat olemaan ulkona, nauttimaan kesästä. Ja olemaan.

Olemaan, sillä kesäaskareissa en tuijota kännykkää. Se on yleensä sisällä, missä sitä tulee vilkaistua muutaman kerran päivässä siltä varalta että joku on yrittänyt tavoittaa. Ja juuri siitä syystä kesäpäivät ovat pitkiä. On aikaa keskittyä siihen, mitä milloinkin tekee, oli se sitten nurmikon leikkuuta tai vain kirjan kanssa istumista. Ilman että kännykkä häiritsee elämää.

Loma-aikani haluan viettää aina muualla kuin sosiaalisen median parissa tai nettiä selaten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käärmeitä ja Tikapuita

On vanha lautapeli nimeltä Käärmeitä ja Tikapuita . Pelin juuret ulottuvat Intiaan 1500-luvulle, vaikka se onkin meille tunnetussa muodossa kiertänyt Brittein saarten kautta. Pelilauta on suht' helppo tehdä itse, ja siksi sellaisen tuohon piirtelin. Pelin ajatuksena on edetä noppien osoittaman lukumäärän verran ruudukko läpi aloittaen ensimmäiseksi merkitystä ruudusta alalaidassa. Mikäli pelaaja tulee ruutuun, jossa on tikkaiden alapää, saa hän kiivetä tikkaat siihen ruutuun jossa tikkaiden huippu on, ilman ylimääräisiä nopan heittoja. Ruutuun, jossa on käärmeen pää joutuessaan pelaaja sen sijaan liukuu käärmeen selkää pitkin siihen ruutuun, jossa käärmeen häntäpää on. Peli on minusta hieno metafora elämän prosesseista. Välillä tulee yllättäviä takapakkeja, ja hetken päästä vastassa saattaa olla harppauksia eteenpäin. Se kaikki kuuluu asiaan.

Jälkiä

Turun Tuomiokirkossa, Pormestarin kuorin lattiassa, on näkyvissä kissan tassun jättämiä jälkiä. Kissa on ollut vainaa jo pitempäänkin, mutta eläissään se oli onnistunut juoksemaan vielä märkien tiilien yli ja niin painamaan kädenjälkensä osaksi 700-vuotiasta kansallispyhättöä. Tarkoittamattaan. Fossiililöytöjen yhteydessä meillä on vieläkin vanhempia käpäliä, tassuja, raatelujalkoja ja kavioita kivettyneeseen maa-ainekseen painautuneena, kuten myös painokuvia vanhoista kasveista tai muinaisista otuksista. Myös me jätämme jälkiä. Jälkiä planeettaamme, jonka jälkipolvillemme jätämme, mutta myös jälkiä toisiimme. Tarkoittaen ja tarkoittamattamme. Näin paastoajan alkaessa haluaisin katsella sitä, minkälaisia jälkiä minä jätän. Minkälaiset haluaisin jättää? Kissankäpälät kirkon kuoriin?