Siirry pääsisältöön

Tästä eteenpäin

 Olin salilla ja iloitsin siitä, että kuntoni on palautunut nyt sille tasolle missä se oli ennen korona-aikaa ja rajoituksia. Pitkään siinä kesti, mutta onnistuin.

Urheileminen on siitä jännä harrastus, että se aloitetaan aina uudestaan; Se aloitetaan aina siitä, millä tasolla olen tällä hetkellä ja aletaan parantamaan ja kehittymään siitä. Aina. Ja jokaisen sairastumisen tai tauon jälkeen taso on alempana kuin mihin on tottunut. Se vaatii ymmärrystä ja oman kroppansa kuuntelemista. Ja sen hyväksymistä, että taas hetken kehityn kohti tasoa, jolla olen joskus ollut.

Väitän, että sama pätee myös moneen muuhun taitoon, sillä soittaminen, kielitaito, mikä tahansa rapistuu kun sitä ei käytä. Se ei ole vaarallista, mutta itselleen pitää olla armollinen siinä kohti kun harrastuksen pariin taas palaa.

Ja vertailukohtana pitää aina olla vain se, missä minä olen juuri nyt. Ei verrata toisiin, eikä verrata siihen, mitä joskus olin tai osasin. Kehittyminen lähtee liikkeelle tästä hetkestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käärmeitä ja Tikapuita

On vanha lautapeli nimeltä Käärmeitä ja Tikapuita . Pelin juuret ulottuvat Intiaan 1500-luvulle, vaikka se onkin meille tunnetussa muodossa kiertänyt Brittein saarten kautta. Pelilauta on suht' helppo tehdä itse, ja siksi sellaisen tuohon piirtelin. Pelin ajatuksena on edetä noppien osoittaman lukumäärän verran ruudukko läpi aloittaen ensimmäiseksi merkitystä ruudusta alalaidassa. Mikäli pelaaja tulee ruutuun, jossa on tikkaiden alapää, saa hän kiivetä tikkaat siihen ruutuun jossa tikkaiden huippu on, ilman ylimääräisiä nopan heittoja. Ruutuun, jossa on käärmeen pää joutuessaan pelaaja sen sijaan liukuu käärmeen selkää pitkin siihen ruutuun, jossa käärmeen häntäpää on. Peli on minusta hieno metafora elämän prosesseista. Välillä tulee yllättäviä takapakkeja, ja hetken päästä vastassa saattaa olla harppauksia eteenpäin. Se kaikki kuuluu asiaan.

Jälkiä

Turun Tuomiokirkossa, Pormestarin kuorin lattiassa, on näkyvissä kissan tassun jättämiä jälkiä. Kissa on ollut vainaa jo pitempäänkin, mutta eläissään se oli onnistunut juoksemaan vielä märkien tiilien yli ja niin painamaan kädenjälkensä osaksi 700-vuotiasta kansallispyhättöä. Tarkoittamattaan. Fossiililöytöjen yhteydessä meillä on vieläkin vanhempia käpäliä, tassuja, raatelujalkoja ja kavioita kivettyneeseen maa-ainekseen painautuneena, kuten myös painokuvia vanhoista kasveista tai muinaisista otuksista. Myös me jätämme jälkiä. Jälkiä planeettaamme, jonka jälkipolvillemme jätämme, mutta myös jälkiä toisiimme. Tarkoittaen ja tarkoittamattamme. Näin paastoajan alkaessa haluaisin katsella sitä, minkälaisia jälkiä minä jätän. Minkälaiset haluaisin jättää? Kissankäpälät kirkon kuoriin?

Eikö nukuta? Vinkkejä nukahtamiseen

Kesä on takana, työt ja koulut alkavat. Loman aikana tuli ehkä opeteltua toisenlainen päivärytmi. Ehkä myös kaikki syksyn aloittamiseen liittyvät stressaa, ja vaikuttaa nukkumiseenkin? Tässä videossa muutama vinkkini siihen, miten ainakin itse saan paremmin itseni nukahtamaan.